Armand van den Hamer

Hedendaags danskunstenaar Armand van den Hamer (momenteel met Japan als uitvalsbasis) onderzoekt de onderstromen van het menselijke zijn, met het lichaam als dominant medium. Zijn methodes zijn intuïtief en oprecht, ontdaan van pretenties, en zoeken naar belichaming van het zelf. Zijn werk spreekt met vele talen een verlangen uit naar een waarachtig ontmoeten van de ander, en daardoor geraakt kunnen worden.
Met een gedegen training in onder meer hedendaagse dans- en theatertechnieken, choreografie, improvisatie, Flying Low techniek, Body Mind Centering en Butoh verlaat Armand met diploma in 2000 het European Dance Development Center (Arnhem). Dan begint een lange reis door vele landen, creëert en danst hij vele voorstellingen, en geeft hij vele lessen aan duizenden deelnemers van alle pluimage.
Naast zijn werk als choreograaf in Nederland, België, Finland en Japan, co-creëerde Armand als performer in tal van multidisciplinaire improvisatieprojecten en werkte hij als danser onder meer voor David Zambrano, Salva Sanchis, Maria Clara Villa Lobos en cie Mossoux-Bonte.

Heeft eerder deze workshop(s) gegeven:

Hollanders
Experiment 8002
Paradox
Chaos