GuldenSnede

Kontext met een grote K

De nieuwe Column over Kunst door Jorrit Thijn:


Kontext met een grote K
Ik zit in een black box. Om me heen hangen lange zwarte gordijnen die effectief het daglicht buitensluiten, zoals de bedoeling is in een black box. In het grid boven mijn hoofd hangen theaterlampen, beamers, motion capture camera’s en lighthouses voor VR-brillen. Ik ben alleen achtergebleven. De studenten zijn naar huis. Zij hebben een dag lang kunnen werken in een interactieve installatie van mij. Iets met vier performers die de choreografie Quad van Samuel Beckett lopen, op vier verschillende locaties tegelijk, terwijl we hen met trackers kunnen volgen, en hun positie met licht beamen op de vloer van de andere drie locaties.
Ik zit in de black box, ben daar alleen, maar ik Zoom. Dat is wat we dit jaar doen: Zoomen. Naar voorbeeld van de Italiaanse fysieke balkonsessies in de smalle straten van Bergamo, tijdens de grote lockdown, hebben we op de Utrechtse theaterschool een digitale Balkonsessie, via Zoom. […lees de hele column…]

eerlijk DELEN

Share on facebook
Share on twitter