nick-fewings-ka7REB1AJl4-unsplash (1)

De wereld door een omgekeerde verrekijker

Jannemieke Caspers schreef de Column over Kunst van deze week:

 

De wereld door een omgekeerde verrekijker
Ik botste eens tegen een citaat van de filosoof Camus: “De letterlijke betekenis van leven is alles wat je doet om te voorkomen dat je jezelf vermoordt.” Dat vond ik een tijdje mooi. Tot de wereld veranderde en de illusie van veiligheid plaatsmaakte voor de angst voor de ander. En toen maakte het me kwaad. Dat is niet de betekenis van leven, Camus! Want als het leven niet méér zou zijn dan het zo goed mogelijk voorkomen van je dood, dan zou je het maximale uit het leven halen door zo veel mogelijk veiligheid in te bouwen. En in de huidige tijd lijkt dan veel van wat het leven de moeite waard maakt onbereikbaar.

Wat maakt het leven de moeite waard? Wat geeft zin en betekent iets? […lees de hele column…]

eerlijk DELEN

Share on facebook
Share on twitter