snelwegkunstharderwijk

Column over kunst: Snelwegkunst

Marije Uijtdehaage schreef voor ons de Column over Kunst van deze week:

Snelwegkunst
De wind suist, de motor ronkt, de witte strepen van de snelweg flitsen voorbij en ergens klinkt een ondefinieerbaar gezoem van een onderdeel dat ik maanden geleden had moeten laten nakijken. Ik ben onderweg met de auto, zoals vaker voor mijn voorstellingen, of voor een projectoverleg, maar ook vaak omdat ik rijdend dingen overdenk. Er is geen betere manier om op iets te broeden dan wanneer je alleen in de auto zit. De reisduur is een goede deadline. Bij aankomt moet ik de situatie hebben ontrafeld.

Het overdenken gaat volgens plan tot er bij de Veluwe een bronzen beeld van een zwijn langs de weg staat. Later kom ik er meer tegen van plastic en hout en in verschillende formaten. Iedereen weet dat er daar zwijnen rondlopen. Waarom illustreren we dat gegeven met beelden langs de weg? Waarom wordt er niet iets anders getoond of verteld in beeld? [… lees de hele column …]

eerlijk DELEN

Share on facebook
Share on twitter