Column: De manifestatie van het alledaagse

Ymkje Faber (u heeft haar zeker een keer ontmoet op Buitenkunst Randmeer) heeft deze week de Column over Kunst voor ons geschreven.

De manifestatie van het alledaagse
Afbeeldingen worden sinds mensenheugenis gekoesterd, geliefkoosd, verborgen, terechtgewezen, aangevallen, vernietigd, op een voetstuk geplaatst, terzijde geschoven, geïmiteerd, vergeten of bewaard. Er wordt zachtjes tegen ze gepraat (of praten ze zachtjes tegen ons?) en soms maken ze sprakeloos. De één kan een uur lang in stilte op een bankje verdwijnen in het schilderij Who’s Afraid of Red, Yellow and Blue III van Newman en een ander hakt er met een stanleymes op in. Een schilderij van de kruisiging van Jezus hangt ontastbaar metershoog in een kerk om door iedereen bewonderd te kunnen worden en een beeltenis van Maria wordt meedragen in een portemonnee en wordt soms zachtjes gekust. Deze verschillende rollen hebben afbeeldingen altijd in ons leven aangenomen. … [… lees de hele column…]

eerlijk DELEN

Share on facebook
Share on twitter