neonbrand-Ohz4edHrROw-unsplash

Kritiek op kritiek

Dat is de titel van de Column over Kunst van deze week, geschreven door Janneke Jansen.

Wil je verhalen vertellen of vragen stellen? Criticasters vertellen graag hoe de dingen zitten: ze geven hun visie en er komt geen vraag terug. In het standaardgesprek ‘Wat vond je?’ dat direct na elke voorstelling gevoerd wordt, ben ik meningmoe. Onze ego’s vinden het belangrijker wie de beste mening heeft, dan om verder te denken. Iedereen wil gehoord worden, maar dat gaat in zo’n gesprek niet lukken. In afstandelijke recensies en aan menig keukentafel stoppen we met luisteren en bereiden we ons al voor om tegen te spreken. In zulke discussies merk ik dat iedereen – inclusief ikzelf – al weet wat ie vindt en niet meer flexibel (of veilig) genoeg is om te herzien in rust. […lees de hele column…]

eerlijk DELEN

Share on facebook
Share on twitter