kerensa-pickett-O7kjKKuUyCA-unsplash

SCHERPSTELLEN – de nieuwe Column over Kunst

Schrijven over kunst, denken over kunst, praten over kunst. En eindelijk bijna weer; kijken naar kunst. Schrijver en journalist Sarah van Binsbergen schreef de Column over Kunst van deze week voor ons:

Scherpstellen
Of we het gemist hebben? Tot mijn verbazing zijn twee collega’s daar heel stellig over: nee. Het is half mei, de heropening van musea op 1 juni lonkt, dat betekent dat wij weer tentoonstellingen kunnen bezoeken en recenseren. Op de eerste redactievergadering sinds de lockdown wordt natuurlijk even stilgestaan bij de weken van museale onthouding. Ik heb het wel degelijk gemist. Nee, niet de musea zelf, die steriele, klimaatgecontroleerde boxen waarin kunst wordt geserveerd. Maar wel: oog in oog staan met een kunstwerk, wat in de meeste gevallen toch niet te vergelijken is met kijken naar een plaatje op je beeldscherm.
[…Lees de hele column…]

eerlijk DELEN

Share on facebook
Share on twitter