street-art-of-brussels-street-art-europe-bob-dylan-graffiti

Een schip op drift

Lees de Column over Kunst van deze week, geschreven door David Mulder:

Een schip op drift
Als mensen vragen wie mijn favoriete artiest is, zeg ik: ‘Bob Dylan’. Ik was als kind al een bewonderaar. Ik houd van de manier waarop hij de woorden gooit, hoe de melodie zwenkt, hoe de muziek verankerd is in traditionele folksongs, maar toch vernieuwend is. En dan heb je nog zijn virtuoze teksten natuurlijk.

Toen ik op het idee kwam om zijn liedjes te gaan vertalen en in het Nederlands uit te voeren, deed ik een schaamtevolle ontdekking: het grootste deel van de teksten was al die tijd langs me heen gegaan. Ik had vooral flarden opgevangen, die voor mij de sfeer neerzetten.
Dylan propt zijn songs vol met beelden; allemaal kleine scènes die in hoog tempo voorbijkomen. […lees de hele column]

eerlijk DELEN

Share on facebook
Share on twitter