floriankullberganimatie

Teleurstelling is geen kunst

Lees de Column over Kunst van deze week, geschreven door Florian Kullberg:

Teleurstelling is geen kunst
Nu elk evenement wordt afgezegd is men een baken van begrip. ‘Jammer, maar het kon niet anders.’ Nooit eens iemand die uitbarst: ‘Godver, voor het eerst in veertig jaar, blazen ze het af, tyfuslijers.’
Teleurstelling, en alles wat ze in haar kielzog meeneemt: woede, zelfhaat, implosie, is nooit de bovenliggende emotie. Dat mag ze tenminste niet zijn. Dat is niet professioneel.
Natuurlijk is de volksgezondheid belangrijker dan een koddig liedjesfestijn, of kijken naar miljonairs die een bal schoppen. Rationeel is bijna elke teleurstelling plat te slaan. Het is een eenzame emotie. Je mag er nooit in wonen. Hartenpijn, woede, verdriet, daar is makkelijk grote kunst van te maken. Maar teleurstelling. Joh, jammer, sta op en ga verder met je leven. [… Lees de hele column …]

eerlijk DELEN

Share on facebook
Share on twitter