VisseninVenetie

Lees: Oorlogstaal

De Column over Kunst van deze week, geschreven door Helena Hoogenkamp:

“In januari droeg ik, hoestend, poëzie voor bij een talkshow over de klimaatcrisis. In het panelgesprek werd oorlogstaal gebezigd. Wij kunstenaars moesten een klimaatoorlog ontketenen. Pas als we met honkbalknuppels de ruiten van slagers zouden inslaan ‘op een artistieke manier’ zou er genoeg aandacht voor verandering ontstaan. Kunstenaars waren ‘geen politici, stonden buiten de samenleving’ en waren daarom bij uitstek geschikt om met honkbalknuppels te zwaaien.
Het was mijn eerste panelgesprek. Ik lulde overal doorheen, stelde vragen terwijl anderen aan het woord waren. Mijn vraag was: wat voor oorlog? Een gecontroleerde, leuke oorlog?” [… lees de hele column]

eerlijk DELEN

Share on facebook
Share on twitter