boekwereld

Kunst ten tijde van

Dat is de titel van de Column over Kunst van deze week, geschreven door Floor van Lissa.

“Wij zitten binnen. Wij die verstandig, onverstandig, avontuurlijk en nieuwsgierig, bang, verliefd, eenzaam, geërgerd en vol levenslust zijn. We zoeken naar balans tussen het beste en het haalbare en wennen langzaam aan een grote abstracte dreiging. Ergens blijft een grote dreiging altijd abstract. De mens is ervoor gemaakt te overleven in de jungle van het dagelijks bestaan. Daarom kan ons brein redelijk adequaat reageren op een acute dreiging. Maar om de mogelijke impact van een abstracte dreiging te zien en daar dan ook nog naar te handelen, terwijl onze huidige omstandigheden als gevolg daarvan voornamelijk lijken te verslechteren, daar zijn we niet voor gemaakt. Toch proberen we binnen te zitten.  [… lees de hele column …]

eerlijk DELEN

Share on facebook
Share on twitter