elijah-o-donnell-t8T_yUgCKSM-unsplash

no matter what they take from me

Lisanne van Aert schreef de column over kunst van deze week. Over bezuinigingen, de waarde van kunst en Nocebo.

“De afgelopen week dacht ik extra veel na over de waarde van theater. Met alle treurigstemmende berichten over de opkomende cultuurbezuinigingen in Nederland en België, voelt het alsof ik me moet voorbereiden op de onontkomelijke vraag: waarom is kunst zo belangrijk? Ik las tientallen artikelen en probeerde zo een arsenaal aan te leggen van argumenten en onderzoeksresultaten (‘kunst is goed voor je gezondheid, echt waar!’). Ik probeerde mezelf op te pompen, maar kwam niet verder dan stamelen. Ik merkte dat ik eraan twijfelde, die waarde, en dat ik me daar ontzettend voor schaamde.
Schaamte verhult vaak iets belangrijks.” [… lees de hele column…]

eerlijk DELEN

Share on facebook
Share on twitter