rhendi-rukmana-H0lTOg1t_0o-unsplash

Lees Vonk? Een column van trompettist Thomas Welvaadt

De Column over Kunst van deze week is getiteld Vonk? en is geschreven door arrangeur, componist, trompettist Thomas Welvaadt. (Ook wel bekend van het Buitenkunst Once Upon a Time Orchestra.)

Om een bekende Nederlandse zangeres tijdens een gala te begeleiden hesen wij muzikanten ons in smoking. Een middelgrote zaal in het Vredespaleis in Den Haag vol hotemetoten en galajurken aan ronde tafeltjes, nippend aan champagne. Toegang zonder paspoort was niet mogelijk. Terwijl wij met zijn vijven onze plekken op het podium innamen, werd het stil en donker in de zaal. Zoals ze wel vaker deed, kwam onze diva a capella zingend van achter in de zaal naar het podium. Ook nu miste dit zijn uitwerking niet, en bewonderend gefluister begeleidde haar wandeling door het publiek, dat uitmondde in applaus toen ze de melodie precies op haar podiumplaats eindigde.” […lees verder…]

 

eerlijk DELEN

Share on facebook
Share on twitter