Museum of Humanity

WAT KUNST IS – lees de column van Renée van Marissing

Vandaag weer een nieuwe Column over Kunst. Deze week door schrijver Renée van Marissing: WAT KUNST IS

“Boven mijn bureau hing lang een fragment van een krantenartikel. Ik ben het alweer maanden kwijt, het plakband zal wel losgelaten hebben en het stuk papier zal in de stofzuiger of achter de radiator zijn beland. Het was een recensie van een biografie over Willem Sandberg. Naast conservator en oud-directeur van het Stedelijk Museum in Amsterdam, was Sandberg ook typograaf en grafisch kunstenaar.

Het vijfde deel van zijn Experimenta typografica, dat in 1982 verscheen, heeft als titel L’art, le superflu indispensable. Dat waren de woorden die ik met een neon-gele stift uit het fragment had gelicht. Kunst, het onmisbare overbodige. Wat een rake definitie.” […lees verder]

Beeld: Museum of Humanity

eerlijk DELEN

Share on facebook
Share on twitter