Echte Fans_George-r-r-martin

Column van deze week: Echte fans

Lees Echte fans, de Column over Kunst van schrijver Sytze Schalk (die nu de schrijfweek Hier & Nu op Buitenkunst Randmeer geeft, maar dat terzijde).

“Onlangs kwam naar buiten dat meer dan anderhalf miljoen mensen een petitie hebben getekend om het einde te veranderen van Game of Thrones. Deze serie, gebaseerd op de boeken van George R.R. Martin, is door de jaren heen uitgegroeid tot een cultureel fenomeen. Met dank aan het spektakel en de blote borsten, maar ook door de complexe personages en politieke intriges. Na acht seizoenen is het verhaal tot een conclusie gekomen. Veel kijkers hebben nogal sterke gevoelens over de manier waarop de schrijvers de verhaallijnen aan elkaar hebben geknoopt. Al het hele laatste seizoen klonk er gemor op sociale media en fora, maar na de uitzending van de slotaflevering kwam de collectieve verontwaardiging pas echt goed los, met de petitie als voorlopig hoogtepunt.
We leven in het tijdperk van binge watching. De postmodernisten die beweren dat de tijd van grote verhalen voorbij is, hebben waarschijnlijk nog nooit Netflix aangezet.” […lees verder…]

 

eerlijk DELEN

Share on facebook
Share on twitter