Draak Foto Jack B unsplash

Column ‘Drakenadem’ door Elfie Tromp

De Column over Kunst van deze week: Drakenadem, door schrijver, presentator, performer en druktemaker Elfie Tromp.

“Misschien onderdruk je het en kun je heel goed doen alsof, maar ik zie het aan je. Ik herken je. De rook kringelt uit je neus als je glimlacht. Je ogen glimmen als hete stenen. Ik ruik de zwavel onder je tong als je praat. Jij bent geen mens, maar een monster. Een magnifiek monster en je bewaakt een schat. Die schat bestaat uit je dromen, je fantasie, je kunst. Het is alles wat je nog niet bent, maar wat je kunt worden. Jij bent een draak, maar ook je eigen schat. Snap je? En ook al weet je niet helemaal waar die schat uit bestaat – wat heeft een draak immers aan diamanten en goud? – je weet, je vóelt dat het belangrijk is. Dat niemand hier iets van mag stelen. Laat geen indringer, geen avonturier, geen lefdadige prins wat van je afpakken.
Dit is allemaal van jou.” […lees verder…]

eerlijk DELEN

Share on facebook
Share on twitter