kudde_wie-je-ook-bent_Eva-Gjaltema-e1490870627348-960x540

Scores!

Ben je benieuwd hoe volgens regels geïmproviseerd te dansen? Danseres en performer Maaike van de Westeringh gaat in de Dansweek Scores (27 juli – 3 augustus) spelen met vooropgestelde spelregels die de dansers vertellen waar de bewegingen vandaan komen en hoe die samen een compositie vormen. Deze manier van werken zorgt ervoor dat je als danser in een improvisatie heel goed weet wat je aan het doen bent, en je tegelijkertijd nog alle artistieke vrijheid in het moment kan behouden. Iets wat Maaike veelvuldig toepast in haar eigen werkwijze. Wat haar interesseert is de ‘mens’ en wat hem of haar beweegt. Als performer zoekt ze naar een fysieke communicatie die ontdaan is van al zijn ‘buitenkanten’. Voor haar is beweging en dans een medium dat de mens volledig in het hier en nu aanwezig laat zijn.

Een mooie gelegenheid om van een ervaren performer als Maaike te leren hoe gekaderd improviseren, houvast en vrijheid biedt om uiteindelijk tot interessante composities te komen.
Maak scores, kom dansen!

Samen met Marie Goeminne vormt Maaike Kudde. Zij maken professionele dansvoorstellingen en in samenwerking met andere kunstenaars community theaterprojecten en dansworkshops voor amateurs.

Foto: kudde (Wie je ook bent), door Eva Gjaltema

eerlijk DELEN

Share on facebook
Share on twitter