Buitenkunst

Jong talent & Shakespeare

Binnen het TheaterTalentLab (16 t/m 25 jr) gaat een groep theaterbeesten zich vastbijten in Shakespeare.

Wie?

Shakespeare.

Wie?

Wie is de grootste toneelschrijver aller tijden?
Shakespeare!

Maar Shakespeare is saai en moeilijk. Toch?

Nee! Shakespeares toneelstukken zijn superinteressant, grappig, gepassioneerd en van alle tijden.

Heb je weleens een stuk van Shakespeare in de originele taal gelezen of gespeeld? Nothing will be the same again.
Danseres, actrice en Shakespeare-aanbidder Anne-May de Lijser gaat aan de slag met verschillende scènes uit Shakespeares toneelstukken, in de originele vroeg-moderne Engelse taal (!) én in het Nederlands. Teksten lezen, vertalen, leren en ermee improviseren en spelen, volgens de methode van het Engelse Factory Theatre en Shakespeares Globe.
Voor iedereen die van Shakespeare houdt én voor iedereen die niks van hem snapt. De TTLers leren allerlei verschillende vaardigheden, zoals basistechnieken hoe je teksten uit je hoofd kunt leren, hoe je tekst van binnen en buiten kan begrijpen, hoe je de ritmes en muzikaliteit eigen kan maken, hoe je de tekst tot leven kan brengen, en hoe je als acteur echt in het NU kunt spelen.

Ben (of ken) jij de nieuwe Romeo & Julia? Check de TTL-Shakespeare week.

(Wie?

Romeo! 

Wie heet er nog Romeo..

Ah ja. What’s in a name…)

eerlijk DELEN

Share on facebook
Share on twitter