IMG_2552

Vijf weken DANS

In de vijf dansweken die dit jaar geprogrammeerd zijn, kan elke dansliefhebber terecht. Al zijn alle speciale weken altijd gericht op de deelnemer mét ervaring, verschillen de weken in intensiteit en karakter. De week Daily objects bestaat uit een fysiek zwaar onderzoek op het grensvlak van beweging en dans, hoe alledaagse voorwerpen onze manier van bewegen en dansen beïnvloeden. In de week Verbinding gaat het over interactie; hoe het is om onderdeel van een groep te zijn, zonder je eigen individualiteit daarin te verliezen.
Scores gaat over schetsen of vooropgestelde spelregels die de dansers vertellen waar de individuele bewegingen vandaan komen en hoe de compositie tot stand wordt gebracht waardoor geïmproviseerde choreografieën mogelijk worden. In Mash-up worden verschillende bestaande dans- en muziekstijlen met elkaar verbonden van waaruit nieuw materiaal wordt gemaakt. De laatste week Evolutie gaat over improviserend tot dansmateriaal komen en dit vervolgens laten veranderen en groeien, en ook laten uitsterven als het niet nuttig blijkt.
Wel interesse in dansworkshops maar kun je niet een hele week? In de weekends in het voorjaar zijn er ook dansworkshops van 1 dag te volgen binnen het keuzeprogramma.

Daily objects – Wensley Pique (13-20 juli)
Verbinding – Johnny Schoofs (20-27 juli)
Scores – Maaike van de Westeringh (27 juli – 3 aug.)
Mash-up – Kim van Heugten (3-10 aug.)
Evolutie – Lisette Wolters (10-17 aug.)

eerlijk DELEN

Share on facebook
Share on twitter